Stroj času

Stroj času

Anotace: Člověk musí přijímat dobré i zlé a těžit z toho,ať se stalo cokoliv,změnit co se stalo znamená, změnit i kus sebe sama.

Sahám dálkou po minulém,

mažu stopy včerejšího dne,

klamu se vlastním obrazem,

spoutaný v čase slov řetězem,

sahám po jablku nedozrálém,

abych okusil vlastní syrovost v něm.

 

Po nocích kreslil jsem v mapách času

linie vlastního zapření,

směňoval žalost za štěstí přepsané,

držel jsem vypůjčenou spásu,

starožitnost byla srdcem v ní,

svědomí v ocel zkalené.

 

Stvořil jsem vlastní stroj času,

cesty se zkřížily s nekonečnem,

protnutý mečem vkrvácel den,

pro novou zcizenou krásu,

pro jinou možnost zemřel jsem

sám v sobě, navždy pozměněn.

 

Bláhový sne vpil jsi se do noci,

ústa má jsou vyprahlou pouští,

ruce vadnou v květu,

krev časem stéká po jílci,

na  vlastních rukou štít,

výkřik zamčený do rtu.

 

Vychýlen mimo vlastní osu,

zaplatí člověk strašnou daň,

když zapomene význam smutku,

zaprodat prázdnotě svůj osud,

srdce je ohořelá pláň,

jitro jizvou na zátylku.

 

Člověku formou je prožitek,

bez něho jsem pouze bludný stín muže,

raději nést svůj úděl v tmách,

pročítat v duši známý svitek,

nesvlečen z vrozené kůže,

čekat chci na světlo v temnotách

 

…zničit stroj času…

Autor Akrij8, 02.04.2013
Přečteno 411x
Tipy 14
Poslední tipující: Elisa K., Amonasr, Radhuza, Avola, Robin Marnolli, Joe Vai, Truckle, Miriska, Lioness, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Silné sdělení, není to ale na rychlé ani jen na jedno čtení... Máš zajímavou obrazivost, je to takové hutné a obsažné, pěkně do detailu vysochané dílo... :-)

17.05.2013 00:00:56 | Amonasr

Přiznám se, místy se trochu ztrácím v čase i Tvé básni, ale obojí je pěkné :)

02.04.2013 22:44:30 | Lioness

Taky jsem se v ní ztrácel, když jsem ji psal:o) Možná je jejím účelem,aby se v ní člověk ztrácel a zase se našel, milá Lioness, moc děkuji :o)

02.04.2013 22:57:27 | Akrij8

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí