Jako bys fouknul do pampelišek

Jako bys fouknul do pampelišek

Anotace: ... Život je stejně tolik zvláštní...

Všichni jsme tuláky

své vlasní duše,

narodit,

ulpět,

odejít,

jako bys fouknul do pampelišek,

nic víc a nic míň,

kráčíme, po té naší Via Dolorose,

roztrhané rukávy,

rozevlété vlasy,

v puse ještě slabá příchuť

z předešlé noci,

kterou tu zajídáme dobrým, prostým chlebem...

Zítra nás čeká opět další svítání

a já se tu už nechci hloupě bát,

ne, noc drží v ruce bič

a rozráží mé dnešní kroky,

na hlavě koruna z jeřabin

a pomyslné trny vytvářejí svatozář... 

A Ty spíš

a možná se Ti zdá,

že Ti tady strouhám zázvor do čaje,

na polštáři leží nejnovější přebal Remarqua

a já Ti přijdu tolik krásná,

tolik krásná zadarmo,

jako když zafoukáš do pampelišky

a řekneš:
"Maličká, já se tu zbláznil do Tvé pihy na zádech

Ty jsi ta má Via Dolorosa...."

Pak tady po nocích hltám Tvůj hlas

a přesto, stojím pevně na Zemi,

ne, už nemůžu být naivní,

snílek, co budívá se ze spaní

a ptá se: "Bože, můj Ty Bože, proč?"

 

I kdybys, kdyby ses mi z rána rozplynul

a chytal míče na vedlejším poli,

pro tento okamžík, ne, nemám víc

a ani nechci,

jsem tu tisíce let rozpačitě stejná

a má noc voní kousky Tebe,

jako bys fouknul do pampelišek...

 

Víš vůbec,
že to nejsou jen čtyři nesmyslné roky?

 

 

Autor Sunny, 29.06.2013
Přečteno 531x
Tipy 15
Poslední tipující: J's .., La Suneteto, La Ragazza con Bandiere Ceche, M.V.Jung., penstla, Amonasr, Isquieasuus, maliska
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"celý svět je vitráž s barevnými sklíčky
je na nich nápis: Credo quia absurdum...!"

23.10.2013 14:02:23 | La Suneteto

Moc pěkné,ne nadarmo jsme jako děti rádi foukali do pampelišek a pak sledovali houfy malých parašutistů jak mizí v dáli.Kam asi doletí?
Je to kouzelné a úplně zadarmo.Krásně jsi to použila.Také to mám v jedné
básni,tuším ,že se jmenuje Pampeliška.

01.07.2013 11:47:46 | Jozef Bojanovský

piha na zádech :-) Jo do toho se dá zbláznit.

30.06.2013 22:36:20 | penstla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí