napořád

napořád

milovala jsem tě

bezhlavě
děsivě
moc

nejvíc jak jsem uměla

sprchovali jsme se vždycky společně
a nikdy jsi nedopustil
aby mě šampon štípal v očích

hrdinně zachraňoval
všechny kytky
které jsem zapomínala zalít

s něžnou samozřejmostí
ses mě dotýkal
kdekoli a kdykoli se ti zachtělo

pak ses mě zeptal
s kouskem zlata na dlani
jestli chci aby to tak
bylo napořád

panika mě stáhla
do tmavý kobky
s neonovými cedulemi
Stereotyp
Nezávislost
Nezájem
Nevěra
jedno velké NE vedle druhého

noc co noc jsem
se sevřeným hrdlem
zírala do stropu
kde stíny z ulice
promítaly filmy
o tom jak na tvém nočním stolku
vystřídají Villona hypoteční sazby
o znuděných souložích
každé druhé úterý
o sporáku plným hrnců
nablýskané podlaze
domácích úkolech

trailery na život za deset let

v té samé místnosti
ve stejné posteli
nedosažitelně vzdálený
s úsměvem sníš
o malém domku
se zahrádkou
psy
a spoustou dětí

nevím jak ti to vysvětlit
nechci se hájit
moje napořád je jiné než tvoje

vzpomínám si jen
jak mě studily nohy
když jsem tehdy nad ránem
na stůl položila
ten drobný kroužek
hodila klíče do schránky

a konečně se nadechla
Autor ještěrečka, 26.07.2013
Přečteno 300x
Tipy 5
Poslední tipující: Sýkorka07, Amonasr, maliska, Jan Voralberg
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí