archimáci...

archimáci...

Anotace: na výdrholci...

jsou místa
kde se cítím dobře
ale až když začnu pátrat
proč se tak cítím
zjistím že to bývá nezvykle
nápaditým vylepšováním…

rozum a soudnost
odpor a pevnost
klid či rozpětí
podoba dělitelnost
hmota s duchem
pěstování zdravého myšlení…

co mi dává skála
odolávající živlu moře
a co modravé nebe
na jehož hábitu se prohánějí větry
aniž by jej poskvrnily rýhováním…

když kráčím lesní pěšinou
v sněhových kalužích
za pološera
pod šedivým nebem
usmívám se
ale ne proto že jsem silný
ani to horské prostředí
ale souzníme spolu
díky důvtipnosti…

náhle se vodní pára prosvětlila
a vystoupila žena jí smáčená
nabývající neočekávaného lesku
hlubinná a zároveň průsvitná
prudká i nevtíravá
takový ostrůvek
atmosférického drahokamu
kde se barvy proplétají
v nekonečných složeninách…

v knize Zóhar se píše
že spodní svět je odrazem horního
a já se s Valdebonou oddal
té tajné logice představ
vedené nepamětnou hrou citů
umění těžit v hloubkách..
Autor enigman, 07.10.2013
Přečteno 294x
Tipy 16
Poslední tipující: Miriska, Robin Marnolli, Amonasr, střelkyně1, Aťan, Joe Vai, Anjesis, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vylepšovaná...

07.10.2013 20:15:50 | Robin Marnolli

Na výdrholcích je ještě voňavý vzduch...

07.10.2013 18:29:57 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí