ave llana...

ave llana...

Anotace: in die...

někdy po noční
nebe ukáže nezměrnou výšku
a ztratí se v zenitu bezedností

vzduch je horsky průzračný
mírně zakláním hlavu
abych se zúčastnil opojení
a vůbec se nedivím
slunečnímu peciválovi
že je tak rozpálený

k cípu jejího těla
by zahořel každý

obklopená
ořechovou vůní
ověšená
žlutými třásněmi
jako denní hvězda
v centru bezpečí
kosmického žití

tu zavlál vítr
les v pozadí
prolnul s temným obrazem
ve zlatém rámoví
Corylus ve víření
životadárného oblaku
otevřela lůno květu
zdobeného na vršku
chocholkou karmínových nitek
a mne pojala touha
vzít na sebe podobu pylu
abych tu líbeznou pannu
obdařil nesmrtelností

snad to byl klam
když promluvila

budiž tvou odměnou příteli
sousto haselwurma

pak možná
z mých opálených paží
spojíme své vory
ke splavení řeky okamžiku
a z roštin svých vlasů
ti poskytnu ochranu
před blesky bouří...
Autor enigman, 20.10.2013
Přečteno 345x
Tipy 17
Poslední tipující: Amonasr, střelkyně1, Miriska, Radhuza, Romana Šamanka Ladyloba, Luky-33, danaska, Joe Vai, Haviko, hanele m., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A lískové oříšky, zajímavě a čtivě napsané.

20.10.2013 15:05:47 | Haviko

podle názvu jsem byla moc zvědavá, co se z toho vyklube - a vyklubalo se to docela nečekaně :o)

20.10.2013 14:37:39 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí