anima racionalis...

anima racionalis...

Anotace: občas zanícení které pociťuji přeměňuji v radostný vnitřní poklid...

sluneční svit slábne
a z jasného rána
se stává vlhce mlžnatý den
mraky táhnou ze severu
a zahalují horu šedým závojem

vypadá jako mlha
taková co možná stoupá ze země
i když zrovna teď
je těžké rozeznat vlhko
které stoupá
od toho které klesá

svět je obdivuhodný

víte Yamatai
že existují bytosti
s očima na plecích
protože jim chybí hlava
a třeba i tací
co se živí pouze vůní
jistých plodů
a když se od nich vzdálí
tak zemřou?

usmála se
příteli vy si ze mě střílíte...

ba ne
ta vůně mi připomíná vás
zneklidňující
sídlo dlouhého šepotu
i neslyšného dialogu
schránka sil
neovladatelných myslí
poklad tajemství
vyzařovaných z bezpočtu dalších
které přežily ty
co je ukryli

svérázná
s gesty mystického vytržení
žhavá ve své vášnivosti
přitom lidská a dobrosrdečná
ve své pozemské přirozenosti
břitkého ducha
i obezřetná liška
schopná od srdce se zasmát
vytvořit plodné napětí
i nastolit výmluvné ticho...
Autor enigman, 22.10.2013
Přečteno 404x
Tipy 19
Poslední tipující: Radhuza, Aťan, Amonasr, střelkyně1, Petbab, Haviko, hanele m., Robin Marnolli, Joe Vai, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...tvůj vnitřní svět je jako balzám :)

24.10.2013 13:41:22 | Radhuza

Takový lehce vibrující vnitřní poklid - toť pravý balzám na duši :-)

23.10.2013 14:46:57 | Amonasr

hne prstem, pak ať nezpůsobí zemětřesení

22.10.2013 16:32:05 | Petbab

dáváš svou rozlehlou mysl celou všanc čtenáři
a neubyde

22.10.2013 09:19:22 | maryshka

paráda :-)

22.10.2013 09:05:20 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí