honácká...

honácká...

Anotace: svistu větrného biče...

občas budím dojem
že jsem celý
nějak slátaný

mám v sobě
cosi židovského
černošského indiánského
římského i maďarského
ozdoben knírem a jizvou

možná je to životem
rozlehlých svítání
dnů vonících koňmi
kdy táhnu s dobytkem
po severních pláních

někdy bývá krutý
ale už mi prosákl do krve
tak jako jiným
co mají předtuchu moře
a uctívají jej
já dychtím
po nevyčerpatelné zemi
zvučící pod kopyty
obohacen
o neproniknutelné vzdálenosti

náhle
prudké zapadající světlo
vykreslilo jisté podobenství
a zjevila se žena
s cinobrovými vlasy
napolo oblečená
zdobená stříbrem
s plamenným pohledem
bosá
na hnědákovi
místo sedla
kůži z jaguára

příteli
myslím že jsi jako já
oba jsme zvolili
možnost nespoutanosti
spalováni žádostivostí
i přesto že víme
že to vše jsou atributy
které nás touží zničit

Milá Jezabell
kdo nevěří v peklo
nemůže se pekelně pobavit...

pojedem?
Autor enigman, 23.10.2013
Přečteno 360x
Tipy 20
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, Radhuza, Haviko, Joe Vai, Luky-33, Elisa K., Aťan, střelkyně1, maliska, Miriska, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přesně tak jsem si to kdysi představoval. No a ten konec, to je třešnička na dortu.

29.10.2013 13:06:53 | VEDz RVAHEs

ty a tvoje jména. *

23.10.2013 17:05:52 | Lagedama

pár jich ještě mám...

24.10.2013 00:04:47 | enigman

Cítím v tom jakýsi závan z dávných legend - nicméně veskrze svěží... :-)

23.10.2013 14:42:27 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí