Posel zmenšených...

Posel zmenšených...

Anotace: ...mučedníků

Slíbal jsi mi křivdy

z rozkošnicky obnažených zad

tak krásné ráno k umírání

zemdlelé děti na zápraží

modlí se k luxusním příbytkům

na rtu vzpomínku na chleba

 

jen vyslovit tvé jméno (sténáš)

a vznést se k oblakům (křičím)

ve tvaru surrealistického holuba

zasnoubit květy bodláčí

a pak se vrátit zpátky

k šepotu továrních komínů

k lahvím s rozparcelovanou krví

 

A možná, když si to budeš hodně přát

nějaký magor promění vodu ve víno

pachnoucí jako žluč ve tři ráno

něžnost skrytá v ráně od nepřítele

zhoubná jako kdysi láska

a pravda se znovu svíjí na pranýři...

 

Zapomněla

 

 

 

 

 

Autor terezkys, 28.01.2014
Přečteno 271x
Tipy 6
Poslední tipující: RyxiraAmyGinger, Jana B., enigman, Robin Marnolli, Amonasr, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

inu existují pravdy které nelze dokázat...

29.01.2014 08:11:16 | enigman

Pěkné verše, fakt zaujaly:-)

28.01.2014 23:05:51 | Robin Marnolli

Taky jedna „Zmenšená“, aneb ukázka, jak má vypadat hudba.

http://youtu.be/0PFU4m0_ciM

28.01.2014 18:20:37 | Nikotin

Musel jsem to číst mockrát a vím, že si to zítra přečtu zas. Zajímavé OK

28.01.2014 18:16:29 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí