Smysl

Smysl

Anotace: Nevyhnutelné kolo života, rodíš se, abys zemřel.

Proč žít ?

Jaký to má smysl?

Třeba pro lid?

Ne!Abych tu zkysl

Sedmdesát let

Ále už mi není pět

Pohádka hezká

Jako hliníková deska

Smysl v tom není

Lidi jiné lidi plení

 

Tak nač tedy?

Proč neučí o tom vědy?

Jedna druhé vedle

Nic potřebného

Žádné čisté perle

Ani nic věcného

Enem kecy samé

Tak kde smysl máme?

 

Jsme bytosti

Místo pokory

Plné hrdosti

Místo sobě opory

Bez radosti

To už mi stačí

Ach ty okolnosti

Jen samí sráči

 

Jdu proti nim

Ale bít se nebudu

Budu totiž tím

Komu dají přes hubu

Nevrátím ani ránu

Dam si potom vanu

Zocelím se, půjdu dál

Jako bych byl sám pan král

Ale bez poddaných

Jen já sám

A bez oddaných

Projdu lán

Plný nástrah

Hustého křoví

Nejsem postrach

Nebo ano, kdo ví?

 

Chtěl smyslu najít

Začal ze strachu pít

Ne to já nejsem

Jest příběh o jiném

Který prodírá se lesem

O pobudovi opilém

Jenž domov nemá

Jemuž vyhýbá se strach

Spí v teple u sena

Kde vznáší se prach

Autor SmallGeorge, 30.01.2014
Přečteno 265x
Tipy 8
Poslední tipující: Aiury, Bunney, WhiteRayne, Amonasr, PacificTrans
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čím to je, čím to je?..
je mi to blízké

30.01.2014 14:48:38 | PacificTrans

Možná je to tím, že taky nejsi materialistická svině a máš nějaké city a myšlenky :)

30.01.2014 20:32:36 | SmallGeorge

Jo, materialisté.. ti co hrabou a hrabou a lpí..už vím.. tak k těm nepatřím. :))

31.01.2014 18:55:17 | PacificTrans

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí