Proč bych měl?

Proč bych měl?

Anotace: •••

Chtěla by ses zaplést

do svárů válečných

a pasáží na konci každého příběhu

Chtěla bys..

vyrýt svůj pláč do dřevěných laviček

a poskládat slunce ze sněhu

i když to nejde

..

i když to možné není

..

A tak promítám své víkendy na bílé plátno

u nás, v hračkářství

kde došlo k onomu pochybení

..

Omyly se prý čistí v omyvadle

říkáš

a já ti rozumím

protože svět je vyroben z průhledných skel

a já tě chápu

i když se ptám

..

proč bych měl?

..

z jakého důvodu?

..

Chtěla by ses zaplést

do šťastných konců

a najít tu podivuhodnou náhodu

Chtěla bys..

protkat pár životů životem páru

a namířit na mě své modlitby zbožné

jenže ono to jde

..

vždyť ano

..

vždyť všechno je možné

Autor Trapné děťátko, 05.04.2014
Přečteno 266x
Tipy 16
Poslední tipující: Holis, její alter ego, Robin Marnolli, Amonasr, Elisa K., banana, Zrska, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

fajn počtení

06.04.2014 11:45:56 | Robin Marnolli

Tahle báseň je moc krásná, je plná, má hloubku a krásně plyne. Opravdu umíš psát. ST :O)

06.04.2014 11:19:38 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí