Šachovnice

Šachovnice

Anotace: <p style="text-align: center;">&nbsp;</p> <p style="text-align: center;">lid&eacute; jako...

 

lidé jako pěšáci se točí

kolem os svých životů

jeden proti druhému tu stojí-

bílé figurky co temnoty se bojí

a ti černí co temno v duši mají

svět je pro ně převrácený naruby

bílou za černou a zlo za dobro mají

a jejich černá srdce bílé světlo tají

 

černobílý svět na šachovnici

snadné je oku pochopit

a světla, temna příslušníci

důvody si umí vyrobit

by s mečem v ruce a dobrem v srdci stáli

a přísahali věrnost zmýlenému králi

 

vyhrát nikdy nesmí ani jedna strana

ať té či oné právě zvoní hrana

a když jeden svět je zkázy na pokraji

navzájem se soci podpírají

než mohou boje opět započít

a oko štěsteny k sobě otočit

 

nenávist je to co sílu dává

a nepřítel nejlíp spojuje,

a proto každý člověk, co domáhá se práva

s vírou ve svou pravdu bojuje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor pathetic-girl, 28.04.2014
Přečteno 335x
Tipy 11
Poslední tipující: Draconian, RyxiraAmyGinger, SmallGeorge, Amonasr, lukassnajdr, Aiury
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc hezká metafora.

05.08.2014 15:14:37 | Draconian

Tip hlavně za ten konec (Y)

29.04.2014 16:43:02 | SmallGeorge

To téměř zní jako nějaká předmluva k historické knížce ;) Což nemyslím vůbec špatně, krásně se to četlo! A líbí se mi myšlenka básně :) ST

28.04.2014 14:02:31 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí