Na Petrášskom moste

Na Petrášskom moste

Anotace: len tak

Sbírka: Bez cukru

 

Na Petrášskom moste

fajčím s tieňmi

dávno prejdených vlakov,

náhodní chodci

občas zakopnú o bludný kameň

a zahanbene si lámu väzy,

aby videli môj škodoradostný škľab.

 

Tancujem valčík

na Petrášskom moste,

spolu s dymom a prachom z podvalov

vírime vzduch v slnečných lúčoch.

 

Za vodu, čo vsiakla do trávy náhonu,

za všetkých, ktorí tu platili daň trolom,

za lásky, manželky, milenky, ženy snov,

sklamania, nádeje, výzvy a zlyhania.

 

 

Hrdza zo zábradlia v jemných šupinách,

ako ihličky smrekovca na jeseň,

pomaly

padá...

 

 

Autor nebech, 10.05.2014
Přečteno 278x
Tipy 6
Poslední tipující: hanele m., Amonasr, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí