II. Cítil som ruku na pleci

II. Cítil som ruku na pleci

Anotace: len tak

Sbírka: Odpoveď

 

cítil som ruku na pleci

myslel som že ma hladíš

a prekvapene som sa spýtal

kde si sa tu vzala

 

nebola si to ty

iba vietor zhodil vtáčie hniezdo

a časť z neho mi tam pristála

 

mlčky som stál

a díval sa na mesto

v ktorom som žil miloval plodil deti

nenávidel a opäť miloval

prežíval radosti

odmietnutia

mesto v ktorom si

 

už zhasli všetky svetlá

žiaril iba mesiac

hviezdy

a začínajúce požiare

 

mlčky som tam stál

hľadel ako sa plamene zväčšujú

preskakujú z domu na dom sťa blázniví parkúristi

ako ľudia v panike vybiehajú na boriace sa ulice

bezmocne hľadajú pomoc

kričia plačú a umierajú

 

nikto z nich nepozeral na mesiac

aj keď bol v supersplne

 

 

zdvihol som ruky k očiam

či sa mi netrasú

chcel som ich smutne zaťať v päste

no prostredníky som nedokázal zohnúť

 

je čas

zas je čas ísť

 

vždy si nájdem nové výhovorky

a stále cítim tvoju ruku na pleci

 

len vtáky budú na jar márne niečo hľadať

 

 

Autor nebech, 14.07.2014
Přečteno 361x
Tipy 10
Poslední tipující: hanele m., Pamína, maliska, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí