=Z dáli je

=Z dáli je

Anotace: něco jako snění,dýmka po dědovi...

 

~Vlak a dýmka po dědovi~
~~~~~~~~~~
Z dáli je slyšet houkat vlak
to dělá vždycky před tunelem
on jednou,chtěl se tam podívat
projít se po kolejích
zapálit si po dědovi fajfku
vypouštět kouř zrovna tak
jak to jen komín umí
pak si jenom po pražcích funí
a hledá očima světlo
neboj,ono ti nikam neuteklo
vždyť každý tunel jednou končí
tak se probuď,otevři oči
ta cesta tunelem to byl jen spánek
světlo je den a fouká vánek
tím otevřeným oknem pokoje
někdo tě po tváři pohladí
ne,anděl to ještě není
to tvoje milá ti něco vypráví
a ona toho zná a ví.
====
A ty jen řekneš si,páni to byl sen
teď zase houká před tunelem
vlak ze stanice nebe
a ten vlak tu končí,dál už nejede.
A venku je zase krásně
ty píšeš s Múzou o životě a lásce
sraz máte na malém nádraží
vlak houká,o to tu neběží
zlaté slunce svítí je krásný den
ty prosíš Múzu,vezmi si mne,vem
někdo ti do ucha zašeptá...
co blázníš,my jsme jen pouhý sen 
a ty té Múze honem odpovíš
nelži mi,vždyť my se milujeme
a jen tak pak zamáváme.
Všem vlakům,kolejím i pražcům
nádražím a taky tunelům
začíná zase nový den
chceš? Jedem...
-----------
jen tak
Autor Květka Š., 02.08.2014
Přečteno 340x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Madanik, Amonasr, básněnka, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ta dýmka po dědovi ...je vzácná památka..i pro vlaky:-)

02.08.2014 22:32:32 | básněnka

ahojky....můj dóda Ignác taky bafal...
jo a obrázky už mi sem jdou,jak jsem to poprvé provedla ani nevím....a pěknou dobrou noc...

02.08.2014 22:37:21 | Květka Š.

já si toho dědu představila a s obrázky gratuluju, jsi šikovná ženská:-)

02.08.2014 22:40:13 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí