Pane profesore

Pane profesore

Anotace: ... C.G.J

Chci být jako vy, 

pane profesore, 

 

cestovat časem 

za pochopením

vašich slov

a činů.

 

Říkal jste, že 

člověk bez stínu

je ďábel sám,

 

málem jsem se 

jím stala, 

v honbě za světlem.

 

Také se pevně držím

stolu, když

rozpadám se

na kusy. 

 

Nejste tu, aby jste

posbíral střípky

mé duše, 

a slepil kanagonem.

 

Já stále

hledám vaše stopy, 

cestu vyznačenou

šipkami.

 

Bytosti z nevědomí

snaží se ukazovat

směr. 

Nerozumím jim. 

 

A vy, 

pane profesore, 

necháte mě v tom

samotnou, 

 

s knihami, 

které připomínají, 

že jste již několik 

desítek let

 

mrtev. 

 
Autor Daniela, 11.09.2014
Přečteno 320x
Tipy 11
Poslední tipující: Krahujec, Akrij8, Petbab, jitka.svobodova, Aida, Amonasr, jitoush, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí