BYZNYS

BYZNYS

Anotace: Sonda do evropské koloniální minulosti a imperialistické současnosti

Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM

 
 

Za poklady vašich měst

chci žehličku na pověst
Za zabrané vaše domy

žádám myčku na svědomí

Za vše, co vám poškodím,

dám vám to, co zahodím
Dám vám peníz, moc i kvér

za čistotu vašich dcer

Odcizím vám vaše syny,

aby nesli moje viny
Pak i synům jejich synů

nakydám do rukou špínu

A do vašich prázdných hnízd

vám nakladu nenávist
Odvedu si vaše panny

a vrátím vám kurtizány

Naverbuju si mládence 

a pošlu vám - zatracence

Poskytnu jim nové šance

a vrátím vám - zaprodance


Místo vašich obyčejů,

co se jim tak pyšně směju
Dám vám svoje výstřednosti

a svůj kánon pochybností

Za ty vaše svatostánky

dám vám svoje radovánky
A klozety splachovací.

To vám píše s honorací

Evropan -

světa pán
Co má chřtán

dokořán.

Autor Alija Harisović, 23.01.2015
Přečteno 347x
Tipy 9
Poslední tipující: bogen, Frr, Lighter, Amonasr, knihomolka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí