Mlčanie I.

Mlčanie I.

Anotace: a tie rána tie chladivé rána keď si prebudenie sadá na moje viečka ako ranný mráz A...

a tie rána
tie chladivé rána
keď si prebudenie sadá na moje viečka
ako ranný mráz

A tie poludnia
tie odkvitnuté poludnia
keď bosá stúpam do črepín
sfúknutých váz

A tie teatrálne rozlúčky
tie teatrálne rozlúčky slnka
so samoľúbym smútkom
a krvavými slzami
za horizont brieždi

A tie sonáty
tie mesačné sonáty
žblnkotajúca clivosť
plamienky v mojom vnútri
vraždí

A v tých chvíľach
v tých chvíľach keď na niečom záleží
keď sa tvoj zajtrajšok
rysuje ako kryštál
je človek tak sám

A ani Najvyššieho
ani najvyššieho už niet
padáš
odtrhnutý od všetkých
bezpečnostných
lán

A stále Ho hľadáš
Hľadáš na nebesiach
Kričíš
"Kam si zmizol, môj Pán?"
Zodvihneš oči k nebu
k tvojmu nebu

....

zostal tam len krdeľ
škriekajúcich
vrán

Autor Mišiačik, 07.04.2015
Přečteno 314x
Tipy 11
Poslední tipující: Amonasr, Laven De Brig, Petbab, Jort, jitoush, Pamína, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vidím to čo Ty..

08.04.2015 15:59:39 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí