Mount Terrible

Mount Terrible

Anotace: na ostrove Attu

Peaceful River leskne sa pod závojom
riedkej hmly, už vidím Debris Beach ak mám
Murder Point ostrova Attu pred strojom
každého víta rovnako, mier drámam

WWII, tu odohral sa živých boj
na život a na smrť, hrdza žerie šrot
zostrelených krídel, sústa pre príboj
morských vĺn na čiernych plážach, trčí hrot

pomníka na večné veky, možno viac
nad troskami vrakov lodí, lietadiel
nespočetných, zopár kvetov položiac
ku mohyle, späť krajinou duchov tiel

mŕtvych kráčam, vietor bráni uveriť
že tu ticho nie je žiadne od tých čias
čo utíchol posledný z rúk výstrel, skryť
chcel by som sa sám do Algae, morských rias
Autor Petbab, 17.03.2017
Přečteno 208x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí