Úplněk

Úplněk

Anotace: (ne)číst

Tak jako Měsíc mám obličej sešlý
a na šedých očích mat popelavý
lemů kráterů stín za starou grešli
v obloucích obočí netlí doutnavý

vyhaslá ohniště v prahorách někdy
zrudlými pohledy uměli svádět
ve vesmíru všechno sladké je trendy
jinak tu není nic, kde lze dovádět

pražádný noční klub, ač je tma všude
odvrácená strana má tají leccos
myslela´s, že jsem kmet vlezlý, to ujde
nahlížím oknem do ložnic, můj etos

rytíře ve stříbře není dnes valný
která už byla by paf z růží zmrzlých?
z polibků na dálku, svět rychlopalný
ovládl eros mas planet zakrslých

tak jako Měsíc jsem odvrácen stejně
pravým obličejem svým do hvězd hledím
jsi-li svůdná, jako já, více-méně
zkus spatřit rub, svých zbraní ženských hledím
Autor Petbab, 20.04.2019
Přečteno 232x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, šerý, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá vyjetí z konců slok. Odvrácená tvář měsíce naznačuje, ale "jen." Kdo ví?
Tvá pečlivost je znát*

20.04.2019 12:27:40 | šerý

Děkuji. Je Měsíc konvexní anebo konkávní z obrácené strany?

24.04.2019 10:41:26 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí