* * * 47)

* * * 47)

Nic není definitivního,
co padalo byna naše hlavy.
Nádech, svítání, šero,
hra světla a stínu,
mlčení a hudby.
Svět, který rotuje do ticha kolem,
s každou otáčkou zapomíná
pro oči, neboť nesmí se přesytit
                    obludnostmi ani krásou.

Život je předehra sesuvu půdy,
jenž tak jako tak přijde
a my jsme se ještě neohlédli,
                    ještě jsme nedopili.

                         24.8.1986

Autor Jan Kacíř, 30.11.2021
Přečteno 182x
Tipy 7
Poslední tipující: Sonador, mkinka, šerý, Uličný
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná práce a super vedené verše do závěru*

30.11.2021 15:40:49 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí