* * * 53)

* * * 53)

Mám v květu větu, která lže,
unavené ženské nohy,
vítr jenž zametá,
jenž ztrácí staré zmuchlané noviny.
Mám v květu lok plný probuzení,
jenž láme hůl o má záda.
Mám cennosti, jež nikdo nedocení.
Mám v květu sníh, který stále padá
na plameny a do kaluží,
který úží dohled v nedostupnu.
Zpupnou mám v květu dívku.
Odmlouvá mi a neustále padá.
V květu mám větu,
která lže
a nikam nezapadá.

               14.10.1986

Autor Jan Kacíř, 14.12.2021
Přečteno 124x
Tipy 9
Poslední tipující: Amonasr, Sonador, Marten, Fráňa Šránek, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květy dobrý, ale co ty plody? Tam poezie končí, odchodem do hospody.

14.12.2021 19:02:46 | šerý

Lhavá jedna věta pravá :)

14.12.2021 18:07:06 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí