Moje Praha

Moje Praha

Anotace: Z šuplíku Kamarádům 2021.

Je ráno a v polospánku.
Město ve spoustě plánků.
Houkačky a kolony.
Mě to vůbec nevadí.
Den zní a napraví.
První káva mezi slovy.

Dívám se po okolí.
Snít už se nedá.
Obloha němá.
Bez slunce, bez sněhu.
V srdci koledu.

Dýchám oxid uhličitý.
Můj mozek paličatý.
Do posledního dechu
věrně Ti budu psát větu.

Ty Praho má.
Já v Tobě nalezená
a krásně schovaná.
Ulice jsou plné anonymních lidí.
Mě nic nesvědí.
Neřeším, jak brumlají a hašteří.
Je den a příšeří.

Dobré slovo zavětří.
Ach tady jsme bratři.
Ať každý žije, jak se patří.
Matičko, dobré máš srdíčko.
Na té lavičce dopiji si kávu
a Tobě provolám slávu.
Zrodila jsi mě,
chlácholila
i vodila z průvanu.
Jsem s Tebou a zůstanu.
Autor mkinka, 15.12.2021
Přečteno 123x
Tipy 13
Poslední tipující: Iva Husárková, Amonasr, zdenka, kudlankaW, Psavec, petrzal, Sonador, Vivien
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Praha skýtá spoustu možností

15.12.2021 11:39:44 | petrzal

Ano, děkuji za napsání. Miluji parky a život v nich i historii. Všechno a hlavně procházky. Petřínská rozhledna je také krásná.

15.12.2021 11:55:55 | mkinka

teda obrat mě nic nesvědí mě dostal :-) supr životní filozofie

15.12.2021 09:17:58 | Vivien

S kávou v ruce se tvoří věci. Děkuji drahá. Objímám Tě z Prahy.

15.12.2021 09:31:57 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí