První báseň v civilu

První báseň v civilu

Rozednívání
Do kterého probouzím se
Se zpomaluje
S klapotem hodin
A podpadků namočených
                              vápnem

Údery na bolest
Do kruhů svatebního šramocení
Nezmění
        nepodstatnost věci
Oběti s kroky zpět
        jsou v pořadí

Už zase bez nároku
Odstředěn na vodu a sušinu
Stékám a sypu se
A vyhledávám
Kontinuitu
Ztracenou někde u tohoto stolu

                 30.3.1987

Autor Jan Kacíř, 14.01.2022
Přečteno 140x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Marten, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí