Ozvěna

Ozvěna

Ozvěna roztáhla perutě,
když křičel jsem v noci ze sna.
Zprvu zdálo se, že visí nehnutě
a, že je ji ta noc těsná.
Trvalo jen chvíli, než do noci udeřila,
nebyla sama, šla za ní hned jiná,
jako kdyby nevěřila,
že má sílu, že poletí, že neusíná.
Do dáli se nesla mezi domy ulicemi,
jak opilý démon zmítala se.
Vznášela se temnou nocí nade všemi
a pak ztratila se - v čase.
Autor Kan, 03.02.2022
Přečteno 155x
Tipy 13
Poslední tipující: Iva Husárková, jenommarie, šerý, Vědma, Marten, Amonasr, JSJ, Pittoresque, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji všem.

04.02.2022 14:58:33 | Kan

Ve větru, v bezvětří
ozvěna
stále zní *;)

Pěkná báseň

04.02.2022 01:27:42 | jenommarie

krásné

03.02.2022 10:33:13 | JSJ

líbí!

03.02.2022 10:19:06 | Pittoresque

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí