* * * 97)

* * * 97)

Má prázdná zem,
vlast falše a špíny,
špitá si tichounce
průzorem mezi půllitry,
že za nic nestojí
ta dnešní doba,
že neváží nic
ta dnešní prázdná slova,
že póza je věčná, stálá.

Má vlast, mé rodné  místo,
litanie a churavé štěstí,
šizený člověk,
vyprazdňované svaly
prací, jež nemá cenu,
jež neuživí.

Pomalu, zvolna, tiše
tvář se té zemi křiví
a prázdno se nafukuje
a pohlcuje nás
jak balónek z pouti.

            30.6.1987

Autor Jan Kacíř, 15.02.2022
Přečteno 120x
Tipy 7
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková, šerý, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí