Duto

Duto

Anotace: Lepší to nečíst

Podivný stav, ten pocit mysli.

V prázdnotě hledání snu .

Ozvěny ve stínech pomezí.

Vzpomínky střípků chvilek dnů.

 

Ticho, vlhko, tma

Ta kobka je tak příšerná

Beznaděj, smutek a nechuť

Být si vězením. 

 

Pozdě začít být

Uzavřít zamknout tenhle cit.

Nebýt a nebo být?

Když většina je za zdí?

 

Jsem snílek, co touží 

po klasu v poli jenž jiný našel.

To pole někdo kolem zasel 

Však ploty kolem stojí. 

 

Ploty a zdi, depku zasévají 

Za plotem na lásku si hrají.

Mám pastelky, křídy a verše 

A maluji, píši po svých zdech.

 

(Vzdech)

 

Co chybí - není

Básníka - pitomé snění 

Sám v sobě, před sebou i světem. 

Listopad lepší pak než květen. 

Obejmout a jinde cítit

Ruku podat něžně chytit

(Brečet)

Netajit city

Žít

.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~☆~

 

 

Autor Protos1182, 24.04.2022
Přečteno 88x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Husárková, R.C.Šumbera, paradoxy, Sonador, šerý, Krahujec, ukrytá v máku, mkinka, Kan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

netajit city... proč jen věci, co zdají se být samozřejmé, jsou někdy tak těžké...*

25.04.2022 04:58:26 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí