Dědovi

Dědovi

Anotace: Malování slovy 2022

Už je to dávno,
co odešel si do nebe.
Já vím, neměla jsem
čas na Tebe.
Práce, děti i spěch.
Honění, složenky i lem.
Dnem za dnem.

Vzpomínám na náš rozhovor poslední.
O té milé jabloni.
Nová Ves už mi nepatří.

Přesto vítr ví.
Pole jsou jiného
a Tobě říkaly pane.
Bože, vzpomínka žene.

Beru to, co nestihla jsem Ti říct.
Možná jinak svítí měsíc.
V očích porozumění i víc.

Čas nevrátím. Vím.
Hrob mluví též.
Mám Tě ráda.
Z mých slov roste keř.

Za chvilku budeš mít narozeniny.
Den bude jiný.
Nebeský a křehký.

Dořekneš věty
a dáš vítr hezký.
Krupkovi měli vísky.
Hospodářství i zítřky.
Ostrov blízký.
Autor mkinka, 29.04.2022
Přečteno 102x
Tipy 8
Poslední tipující: Marten, Frr, Psavec, Amonasr, Fialový metal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vždy se objeví to, co jsme měli, ale neřekli. Mnohdy se to stane proto, že máme dojem, že ještě není pozdě. A pak...

29.04.2022 19:25:06 | Kan

Ano. Máš hlubokou pravdu.

29.04.2022 19:51:14 | mkinka

Hezká vzpomínka.
Ať se daří.

29.04.2022 10:20:33 | Fialový metal

Moc děkuji za čtení básně se slzou psanou.

29.04.2022 10:25:51 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí