Dívka s chromou rukou

Dívka s chromou rukou

Hory.
Jako bych dýchal kameny.
V neprůhlednosti větru a beznaděje
jsem opilý lacinou kořalkou
a všude,
kde se svou rukou dotkneš mého těla
mě bolí svět.
V noci jsem viděl
odporné pavouky na stěnách.
Všichni měli její tvář.
Až sem mě následuje.

Hory.
Držím tě za její ruku
stulenou do tvaru
zmlklých nervů.
I tady předstírám sílu,
kterou nemám.

          13.11.1988

Autor Jan Kacíř, 08.05.2022
Přečteno 164x
Tipy 14
Poslední tipující: Marten, Sonador, lawenderr, šerý, Akrij8, Vivien, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"a všude,
kde se svou rukou dotkneš mého těla
mě bolí svět."

Tak to je silné...

08.05.2022 22:17:12 | Narra

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí