* * * 143)

* * * 143)

Vysílen k zbabělosti
dávám svým věcem cizí jména
a ony se vracejí zpět,
jako bych si do prstu zapichoval jehly.
Už vím, že se nemůžeš ztratit v davu,
že tě budu milovat
dokud se mé já nerozplyne v měsíčním světle,
že na všech dalších tělech
budu hledat tvé středy sladkosti.
Hrdosti zbavilas mě,
až jsem slabý chodit po ulicích
teď za úplňku.

Ponechte volnost liškám,
liškám maličkým,
ješto škodu dělají na vinicích,
protože vinice naše vadne.

          18.-23.11.1988

Autor Jan Kacíř, 11.05.2022
Přečteno 153x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Marten, CULIKATÁ, šerý, mkinka, maliska, Vivien
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí