Báseň pro dnešní den, který kamsi zmizel, jako sen

Báseň pro dnešní den, který kamsi zmizel, jako sen

Anotace: :-)

Černá tma se na zem snesla
Pod její tíhou duše skleslá
ke snům utíká se
K jejich světlu
K jejich kráse

Denní snění,
noční bdění,
vše se v touhu mění
Z tíže světa
duše vzlétá
Láskou se souží,
hvězd se dotknout touží

K nebi vzhůru duše vzlétá,
vidí všechny krásy světa
Jarní květy vůkol voní,
Májový déšť slzy roní

Pak se vrátí do těla,
necítí se ale celá
Vrací se do nebe,
pro kousek Tebe

Uloží jej na nejlepším místě,
kde je srdce,
dobré, čisté

Autor kozorožka, 02.01.2023
Přečteno 117x
Tipy 17
Poslední tipující: BArBArKO, Krahujec, Jan Kacíř, Narragan, Fialový metal, Psavec, kudlankaW, Jeněcovevzduchukrásného, Stanislav32, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výborné vyjádření o životě s nábojem pravdy-pozitivna a přirozenosti, která Tě obklopuje . Z Tvé básně číší čistá energie a lidství.

03.01.2023 09:49:36 | Krahujec

Děkuji moc za tvá krásná slova

03.01.2023 10:20:58 | kozorožka

ve tmě světlo jasně září
smývá smutky z našich tváří
z nebe déšť jak pohlazení
oběť lásky... vykoupení

02.01.2023 19:35:31 | stormeater

Pěkné. Díky :-)

02.01.2023 19:38:50 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí