Mé listí spadané

Mé listí spadané

Anotace: ~~~~~~~~

~~~~~~~~
Proč tu vrbo
v břehu stojíš
copak ty se sucha bojíš?
Skláníš nad vodou
své větve listnaté
co si s tím proudem
šeptáte?
Já šeptám vodě
„sucha se nebojím“
mám tu své kořeny
proto tu stojím,
taky ji šeptám
líbí se mi tady žít
na podzim tě voděnko
listy ozdobím
jestli budeš chtít.

Mé listí spadané
řekou popluje
jak malé lodičky
daleko do kraje
i když pak holá
tu budu stát
zimou a chladem
se budu trochu třást.
Vím,nikdy to však
moc dlouho netrvá
každý strom
se do nového šatu odívá
stromy
si své oblečení
každoročně mění
podzimní,
zimní
a potom přijde
zase jarní
zelené probuzení.

.............

~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 04.08.2023
Přečteno 83x
Tipy 12
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, jenommarie, Marťas9, BArBArKO, Marten, Žluťák, šerý, Anfádis, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezoučká

05.08.2023 00:05:13 | Marťas9

(:-)...děkuji

05.08.2023 14:28:47 | Květka Š.

Pěkné, Květko*

04.08.2023 16:16:12 | šerý

Tvé obrázky Květuško miluji.

04.08.2023 14:47:49 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí