Na brehoch pustých vôd

Na brehoch pustých vôd

Anotace: -

Na brehoch pustých vôd

Kedysi noc mala si ma rada
chladná si, ako klíma
všetko na mňa padá
prosím, pod kabát skry ma.

Tvoj chlad po mne šplhá
o hlavu hlaveň pritíska
doba zlá, noc dlhá
zabudnutá bez priezviska.

Blesk roztrhol tmy plášť
víchor večerný
spustil sa dážď
dážď čierny.

Toto sú moje nočné pochody
jasot už nezneje
som ryba bez vody
pieseň lásky kdeže je.

Rozdal som všetky sny
čo viezol sníček na lodi
ostal výkrik bolestný,
v ktorom sa deň narodí.

Kométy nadarmo padali
prianie sa odkloní
veštice zle mi hádali
sú iba konáre nahých jabloní.

Som ako v púšti beduín
nie je oáza, nie je palma
mesto ruín
môj osud nepoznal ma.

Autor IronDodo, 10.01.2024
Přečteno 58x
Tipy 24
Poslední tipující: Iva Husárková, BArBArKO, Kan, Veru, zde.neck, Anfádis, Marťas9, RadekČ, martinaV, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďakujem veľmi

10.01.2024 17:35:51 | IronDodo

Snad proto, že svůj osud dosud nebyl dopsaný. Báseň je moc krásná a osud na dosah Tvých kroků, jen najít správný směr

10.01.2024 11:55:35 | Akrij8

Moc pěkná!

10.01.2024 11:22:21 | Žluťák

Tohle je na velké smutné ACH...

10.01.2024 10:51:38 | cappuccinogirl

Silné a citové.

10.01.2024 10:29:35 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí