Rudý had

Rudý had

Anotace: O boji s démonem.

Je tu
Obchází kolem ve větru
Neviditelná síla klade své pavučiny
Pavouci tkají vlákénka viny

Slyším ho v hlavě
Teď mi zní právě
Temný démon noci
Jeho poslové – můry a vlkodlaci

Syčivým hlasem mi našeptává zlo
Odporná slova, z kterých je mi mdlo
Neviditelný smích křižuje mým srdcem
Chtivostí a bídou často bývá zbrocen

Bojuji s netvorem, co stejně ví, že vyhraje
Až poslední zbytky rozumu ze mě vysaje
Spoutá mě okovy a do mozku vsadí mříž
Abych nemohla myslet a on se dostal blíž

Uvězněná plním jeho příkazy
Neschopná odporovat, kolem hrdla provazy
Spokojeně pozoruje, co všechno dokázal
A jak si se mnou hraje a ničí mě dál

Jeho břitký jazyk se mi vine po kůži
Rozvětvuje se, připomíná růži
Doprovázen stínem, vniká mi do těla
Hadí oči, co připomínají anděla

Suším jeho hněv
V duši strašný zpěv
Teď bude jeho oheň plát
Sám Veliký Rudý Had
Autor Christel, 01.04.2005
Přečteno 426x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je romantika, jakou bych sama chtěla slyšet... krása!

07.04.2007 18:31:00 | ana

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí