Jaro jarem jařmo jařmí

Jaro jarem jařmo jařmí

Anotace: Vůně jara.

V krabicích od banánů
přiletěli tažní ptáci
Zdálky už
hráli na blany tympánů
V kleci z modrých lilií s otrhanými lístky

Stěnami kalamáře tekla rudá kapka inkoustu

A z pera vyšlehl
žlutý záblesk
do liščích nor zalezl
sychravý stesk

Kapkami podzimního deště tančil
můj klobouk s tvým kvítím

Dalas mi je abych nezapomněl
Na nálepku z Guadeloupe
V slastném povijanu lepenou
V oblacích páry svlečenou
Džbánkem z porcelánu přitloukám hřebík
Pak druhý
a třetí

Na vysokých stříbrných žerdích
Vznášel se nachový odér
Šel jsem kolem vonné zdi
Podél
Rezavého nebe u mých nohou
Páchne hnilobou

Anebo skač radostí
Autor El Vuelta, 18.02.2013
Přečteno 429x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, Romana Šamanka Ladyloba, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zaujalo

20.02.2013 20:41:28 | Romana Šamanka Ladyloba

už bych hned skákal.:-)

18.02.2013 13:37:52 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí