Říjen

Říjen

Anotace: Ze sbírky Sonety na 4 doby...

Zpovzdálí slyšet již ptactva zpěv - mizí,
krajina obléká barevný šál,
duše již pláčou pro krajinu cizí,
poslední květ letní ulehl, spal.

Chladných vod proud snad líněji spěchá,
hlasy jdou přes barvené stráně,
skrz holou bučinu letí ozvěna tichá,
dětský smích a ledové dlaně.

Za okny leží té cizí země čas,
pomalou písní se ukládá k spánku,
lecjaká srdce pak tonou to v nás,
jak chtěly by douškem vyprázdnit džbánku.

Naděje vzlétly nám v nebeský řád,
na jaře kapat je uslyšíš snad...
Autor Tomáš Horčička, 08.02.2014
Přečteno 378x
Tipy 6
Poslední tipující: Jana B., jitoush, Jin&Jang, Amonasr, poeta
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí