Usedlo jaro ve květech mandloní

Usedlo jaro ve květech mandloní

Anotace: Báseň o rozkvetlých mandloních

Sbírka: Matčiny oči

Usedlo jaro ve květech mandloní
na větvičce se tam větřík houpá
možná se haluz v něm pokloní
přec každá není na slovo skoupá

Růžový kvítek na kterém včely sedí
po chvíli v dál se jedna zadívá
sladkého pylu se dosyta najedí
a slunko medové je polibky zahřívá

Zrůžověl kvítek, když ptáci rozkázali
až přivinou tělíčka blíž k mandloním
uslyším jasněji zpívat ptactvo již zdáli
pak uvidí jak k nachovým kvítečkům přivoním
Autor Petr27, 07.04.2019
Přečteno 613x
Tipy 2
Poslední tipující: breberkar, vlnka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí