Bouře

Bouře

Na chmurných hřebenech stříbrná řeka
Vysoko kde se tvrz jedna tmí
Po hradních kaskádách šepce stéká
A padá do temných údolí

Klenuté dómy dlí v těžkém stínu
A přízračné brány v mlhách spí
Však tupé údery hřmotných hymnů
Zní z bezkonečných cimbuří

Zdi věžiček jak studená pěna
A z mramoru tesaní vojáci
Kdo káže vám když se bouře hněvá ?

Ty Kníže vládnoucí těm valům rci
Kam sahají až tvá pustá léna
Přikryta pod šerými praporci ?
Autor Evžen Zachariáš, 02.09.2023
Přečteno 107x
Tipy 13
Poslední tipující: Lesní žínka, Pittoresque, Bufik, mkinka, RadoRoh, Stanislav32, Amarylka, Psavec, Kaňka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí!

13.09.2023 20:24:50 | Pittoresque

Pěkná báseň.

03.09.2023 11:03:43 | RadoRoh

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí