V kruhu

V kruhu

Anotace: ...

Vyzáblá

 

shrbená 

nad knihou

 

ach příliš hubená

 

zahnízdila na lavičce

vedle zámku

 

místo paprsků

nahradila dokonce i mne

 

Tahle je za zrzku

 

po lstivé vráně

po kačírku serpentin zahrad

jde za hlasitých projevů

jedna z kačen

 

Vrána má zbarvení

jeho skrání

 

vypadá po všech těch týdnech

odevzdaně

 

Potom

jako kdyby jej vytrhl kdosi ze spaní 

 

pokukuje po kanárkové

na jejíž hrudi 

trůní dvojice moka šálků

 

Léto dlouho míchalo karty 

v osudí

 

nebylo by dobré 

se nechat ochudit

o lásku

byť by byla

v barvě lila

 

Život propletl prsty se smrtí

bonviván jihne

nad chutí

likéru

 

Každý den

se nakonec

nachýlí k večeru

 

I protiklady 

mohou běsnit v kole

 

Básníka pod bradou

hyzdí vole

 

hojivý vánek

je jako svatostánek

 

zavládl 

všeobjímající klid

který tiší

hladinu s kortizolem

 

zanikl pojem čas

 

myšlenky ztrácí obsah

svršky jsou už jen průhlednými

 

jsou natolik holé

opouštím tělo

jsem někým jiným

 

jinou entitou

Autor kudlankaW, 14.06.2021
Přečteno 197x
Tipy 16
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, lawenderr, Marten, Vivien, Iva Husárková, Amonasr, šerý, Psavec, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trochu jiné kávy nalils do moka šálků, líbí se mi to, poseděla jsem chvilku ve tvém svatostánku.

15.06.2021 09:24:22 | Vivien

Hezky se to čte, Vivi
I já přiznávám, že v Tobě nalézám co čtenář, zalíbení ach

15.06.2021 14:39:05 | kudlankaW

..no zda-li...ST* :-D*

14.06.2021 22:13:41 | Frr

zda-li?
och miSTře
Tobě to
ale pálí :)

14.06.2021 22:22:01 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí