414. Návštěvy bez reklamy

414. Návštěvy bez reklamy

Anotace: ... (trochu delší na mne...pardon)

Sbírka: Obrazárny pocitů

Přišel jsem poprvé
nebyla jsi připravená
na tu osobu v předlouhém plášti

Černý futrál od kytary
plul jen vzduchoprázdnem
a nevydal tón ze svého nitra

Podruhé už od samého jitra
já koutkem úst se pousmál
aby vidět nebylo
příliš tu radost navenek

Když k večeru znaven
-dolétá k mým nohám hlas
pak spirálou do zdi
přichytil jsem něco z ženských krás
pro oblouček tvých úst

Nedáváš ho zdarma
není to reklamní leták
ani plakát ze sloupů
ale přeci jen
rozdělíš se
nyní už připravená
tóny vydat
pro soukolí šesti drátů
u okolí modré jeskyně
když po pražcích
projelo pět mých vlaků
a před tou slují
lodě plují do dalekých snů
ve všednosti dnů
večerních

Pak pozdní čas zaklepal
a rozloučení obulo boty
je to teplo?
nebo není...
schovávám si překvapení

do nitra země


Autor Robin Marnolli, 11.02.2013
Přečteno 532x
Tipy 11
Poslední tipující: El Vuelta, Amonasr, Psavec, vkl, Romana Šamanka Ladyloba, Miriska, Avola, poeta, Jun
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí