Vzpomínka na Martinu

Vzpomínka na Martinu

Anotace: Jedna malá vzpomínka se střídajícím se čtyřverším a pětiverším :)

Říkalas mi "Můj jahodový princi"

A bylas tajemná jak druhá strana mincí

Slyšíš jak teď vzpomínám?
Neboj, já vzpomínám!

 

Teď už Tě čas zavanul jinam

A já tu nad svým vínem tiše vzdychám

Jaké to je špatné počasí

A Ty rosteš do krásy

Někde v temném stínu ...

 

Znal jsem Tě jen z dálky a z dopisů

Jen z těch řádků a stručných popisů

Však vím, že někde jsi

A věříš v uzdravení ...

 

Počkej na mě jenom malou chvilku

Až mi čas zbrousí mou versatilku

A ohlodá i hlavu mou

Tu mou nespavou

Co v srdci věčně touží ...

 

Chci zas být Tvůj princ jahodový

Chci být Tvůj gramofon po dědovi

A vidět tě skutečnou

Průsvitnou jako pravdu.

 

Chci počkat, až Tvůj vlak zahvízdá

Chci vědět, co osud Ti odevzdá

Spadnu do Tvých tváří

Ještě nejsme staří

Tak jednou přijdu ...

 

 

Autor Zasněný básník, 22.04.2013
Přečteno 658x
Tipy 11
Poslední tipující: Barčík, drew, Amonasr, tvoje líčko. ale můj ďolíček, Robin Marnolli, střelkyně1, danaska, Fiši
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně se čte, ale šel mě mráz po zádech.. T.

21.08.2014 14:03:26 | Barčík

takový pocit jak kdybych se někde vrátila,četla se moc pěkně!:))

22.04.2013 21:38:49 | střelkyně1

Okouzlil mě rým chvilku-versatilku. To je fakt neotřelé. Ale i jinak je to milá básnička.

22.04.2013 21:24:58 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí