Prší

Prší

Procházím se městem,  

podpatky ťukám jako datel,  

na chodníku i silnici, 

rozbíjím ticho.  

 

Kráčím,  

i když nemám cíl, 

držím si tempo,  

pak ho ztrácím.  

 

Bloudím jako červená Karkulka,  

v hlubokém lese,  

spletitými uličkami z asfaltu,  

zatímco Ty počítáš hvězdy.  

 

Tak kolik?  

Proč padají z nebe,  

vyhasínají,  

a stává se z nich prach?  

 

Postávám na místě,  

sleduji okolí,  

vyčkávám,  

až se objevíš.  

 

Přestože vím,  

že dnes nepřijdeš, 

 vidím Tě,  

na každém kroku...  

 

Začíná déšť, 

přeji si,  

aby pršelo štěstí,  

a pořádně jsi zmokl.  

 

Tančím mezi kapkami,  

raduji se v nečase,  

nemohu jinak,  

život mě to naučil. 

 

Nepřemýšlím,  

o tom,  

co bys řekl na můj rudý šat,  

ani krátký cop.  

 

Radši usmívám se v dešti,  

naslouchám jeho rytmu,  

pozoruji mraky vysoko na nebi,  

Ty jsi teď ještě dál.  

 

Mám takové štěstí,  

že jsi,  

tak zas brzy,  

na viděnou! 

Autor girasole, 24.04.2022
Přečteno 232x
Tipy 13
Poslední tipující: Amarylka, Stanislav32, mkinka, Sonador, Fialový metal, šerý, Akrij8, ukrytá v máku
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

úžasná .)

25.04.2022 15:36:06 | Constantine

díky

25.04.2022 17:13:14 | girasole

a hvězdný prach na řasách... pěkná*

25.04.2022 04:38:08 | Sonador

děkuji

25.04.2022 17:13:01 | girasole

Taky ráda tančím mezi kapkami :)!

24.04.2022 23:10:57 | ukrytá v máku

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí