had a kohout

had a kohout

Anotace: dětem

Plakal had
než šel spát
že má hlad
paní zmije
hrnec myje
mokrou trávou
kroutí hlavou
mám to ale nenasyty
snědli z myši čtyři kýty
a ještě mě tu hlady syčí
odplazila se do mlíčí
na lov sousta do snídaně

..V tom zašuměla nebem křídla
v hadím těle krev hned stydla
přiletělo káně
z nedaleké pláně
v zobáku si mládě nese
že káňata pláčou hlady
že jsem byla zrovna tady
paní zmije nezlobte se
ale tak to chodí v lese

Kohout

Kokodák,kokodák
při svitu měsíce
kdáká stará slepice
kohouta prý trefil šlak
když v noci mlsal ústřice
kokodák,kokodák
chce zachránit ho neví jak
marná snaha dámo v peří
stejně zítra na večeři
v sobotu i v neděli
vlci si ho rozdělí.
Autor zenge, 14.01.2010
Přečteno 367x
Tipy 21
Poslední tipující: Zefi, Zpátky, Mario de Janiero, Flamy, Bíša, Psavec, Mbonita, BArBArKO, Kubino 2, Holis, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fakt drsný...ještě,že nejsem dítě.
jinak ST!

15.01.2010 16:09:00 | Mario de Janiero

Inu to je příroda.

14.01.2010 22:29:00 | Psavec

syčím, kdákám, nad lesem kroužím,
po tvých básních STále toužím!

14.01.2010 20:31:00 | hašlerka

koko,koko,kokodák
je to zrovna tak.

14.01.2010 18:24:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí