V Mořích

V Mořích

Anotace: Tentokrát nebudu napovídat.

 

 

 

Tak proč se ztrácím

ve vlnách moří,

topím se v hloubkách

a marně hledám dech?

S úsměvem v očích

do tmy se nořím,

kroutím se do všech stran

jako brouk na zádech. 

 

Zatím se bráním 

smrtelným křečím,

svou silou mě poutá

jí tvořený spodní proud.

Napospas tlakům

jsem vším i ničím.

Prozatím váhám,

zdali mám podlehnout

 

 

Přes kapky paprsek prosvítá,

ona zalitá sluncem,

hraje si ve vlnách

a nedá poznat strach.

Co když, až smočí se v příboji,

zjistí, že nestojím za ní

a milování je lež.

(který věřit chceš?)

 

 

A tak jak klesám sám

do hlubin které nepoznám,

sobě se příčím, že svému chtíči

klidně oči přivírám.

Na co si políčím to mám

a co poničím nezkoumám.

Trvání jepičí, jen doufám,

bude mít, co z nás vyklíčí.

 

 

Tak proč se ztrácím

ve vlnách moří,

topím se v hloubkách...




https://soundcloud.com/tomakdvorak/tom-dvorak-v-morich




 
Autor Tom Dvořák, 02.05.2014
Přečteno 521x
Tipy 3
Poslední tipující: Amonasr, Aiury
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Audio dodáno.

16.05.2014 21:36:25 | Tom Dvořák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí