Hledal jsem člověka

Hledal jsem člověka

Anotace: ...

Na opačném konci světa

hledal jsem moudrost,

naději a smysl lidí.

S koňakem z dob Lafayettea

ztratil jsem lítost

nad výrobcem těchto sviní.

 

Pročítal jsem staré spisy,

zakryt popelem

z doutníku snad po Castrovi,

prozkoumával lidské krysy

ze stránek knih,

tun bijáků i přísloví.

 

Už zbývá jen kocovina,

cynikův úsměv, bolesti.

Že byla to klukovina?

Spíš řek' bych: neřesti

Autor free.poet, 08.11.2013
Přečteno 413x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí