Utopená

Utopená

Anotace: ...

má unavené oči

poloprázdná láhev stojí na stole

v popelníku dohořívá cigareta

a jiskry z ohně hasnou nad polem

 

když jsem se ptala, jestli je to život

odpovědělas: "bezpochyby!"

ale teď vidím jak na dlani to všechno

naše omyly a naše chyby...

 

...a on tam sedí jako faraon

je po půlnoci, z barev jen černá zbyla

černá jak noc, jak ty jeho oči

ve kterých jsem se utopila


odpovědělas, ale špatně

a nebo spíš já se špatně ptala

tak moc jsem chtěla tu noc žít 

že jsem to neustála


Autor RyxiraAmyGinger, 02.05.2014
Přečteno 378x
Tipy 19
Poslední tipující: Scarefish, Princesse, básněnka, Amonasr, kudlankaW, Pamína, Jort, jitoush, AndreaM, poeta, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to nebyl faraon...ale sfinga...

03.05.2014 17:54:07 | básněnka

Za uvěřitelný závěr - tip.

Má úcta.

M.K.K.

03.05.2014 14:59:33 | kudlankaW

zase hrozná síla tvé básně! Jsi skvělá

02.05.2014 23:09:01 | Draconian

Dost dobrý. Líbí.

02.05.2014 22:41:05 | Elisa K.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí