Obejmi mě, Praho.

Obejmi mě, Praho.

Anotace: Ze sbírky Odraz světla v temnotě 2021.

Obejmi mě, Praho!
Ty vlídná strano.

Obejmi mě, miluji Tě!
Vltavo, obdivuji Tě!

A tak kráčím.
Miluji prach i smog.

Všeho tok.
Slunce svítí.

Zlatou nití.
Zelená tráva a žití.

Až umřu chci rozptýlit
svůj prach v Praze.

Tam vzpomínky nežijí jen krátce.
A historie má tu krásné vlasce.

Památky vidím
a jsem v pohádce.

A na chvilku nejsem
v slzavé hádance.

Třeba někdy bude se život točit hladce
a já nad sebou budu opět vládce.

Obejmi mě Praho, více.
Obšťastni mé líce!
Autor mkinka, 22.03.2021
Přečteno 130x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Amonasr, sovaa, Psavec, WWW
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-):-*

22.03.2021 17:13:35 | sovaa

Milá sovoo, hledala jsem i sílu v pražských ulicích, kde jsem se narodila.

22.03.2021 18:56:57 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí