Dítě.

Dítě.

Anotace: Z šuplíkové sbírky Kamarádům 2021.

Dítě piš a piš
a bolest vypiš
v lůně matky ZEMĚ.
Ta miluje Tě
a nebere Tě jako plémě.
Bolest lépe odkape
a neusmrtí Tě.
Milé dítě, zem Ti dá náruč,
když nikde není
a pohladí i kamení,
co tvrdé tak není.
Příroda umí přijmout bez skrupulí.
Zná správnou formuli.

A jako děti nevyčítáme si,
že jsme se narodili.
Žije v nás obilí
a lány pole,
co naše slzy skropily.
Bolest je příležitost,
nebýt v sobě jako host.
Vyrvat tu mrzutost.
Říct jí jednou dost.
Vyzdít vše ve svém chrámu
a napsat x y melodramů
z duše a číše,
co i v přítmí kluše.
Bolest je součást života.
Je v ní i prostota.
A ryzí čistota.
Žiji v ní. Občas zákruta.

Ta a ta ruka zvedá mě
a díky ní jsem plná života.
A v hladu piji med
a tam a tam zasílám slova díků hned.
Autor mkinka, 07.07.2021
Přečteno 146x
Tipy 16
Poslední tipující: Amonasr, Jajja, kudlankaW, Květka Š., Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, Achilleus Naso, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí