Utíkám.

Utíkám.

Anotace: Z intimní sbírky 2021

Utíkám z peřejí.
Není kam.ˇ
Život z krachů dám.
Tisíce bran.
Která se otevře?
Prodýchám.
Stesk. Úzkost. Žal.
Na všechno člověk sám.
Kočka je jediné,
co mám.
Vrní a zažene chmur van.

Nejsem chromá,
zatím stačilo málo.
Dítě nevědělo.

Já vím.
Prsty ohýbat zřím.
Dítě tříleté hledí
a cítí,
co nevíte.

Mami, proč nemohu vzít lžičku?
Proč jiná jsem trošku?
Bude to lepší někdy
a je to navěky?
Mami,
proč brečím u věty.
Vajíčko nejde jíst.

Já nechci, aby jsi mě krmila.


Chci sama.
Ty to víš.
Nářek.
Nic víc.


Pak rajský plyn.
Je malá.
Doktor Fára u toho byl.
Pak přivázali mě k posteli,
abych se nehýbala.
A já řvala.
Sestry.
Ona tak malá.

Zpětně dověděla jsem se,
že nesrostlo to tak všem.
Tak živý zázrak jsem.

Mám cvičit rybičku,
když podala jsem ručičku.

A druhá ruka čekala mě.
Sestry vítala jsem bravurně.
To je ta, co brečí
i v druhém domě.
Přijali mě. Chválili mě.

A pořád jsem dítě.
A Ty tříletá.
Obdivuji Tě.
Autor mkinka, 18.10.2021
Přečteno 195x
Tipy 16
Poslední tipující: Kubíno, Amonasr, paradoxy, Fialový metal, Iva Husárková, Isla, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, Frr, petrzal, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

SKORO jsem zprvu tápal.
PA a krásný den.
ST*

19.10.2021 10:08:59 | Fialový metal

To je zpracování věcí tříleté holky v sobě. Ono se to někdy složitě popisuje. Měla jsem štěstí, že mi bylo operačně pomoženo, že nejsem mrzák. Některé básně mohou být zpracovány až po letech. Dříve to nejde. Psychika to nedovolí.

19.10.2021 10:21:06 | mkinka

Asi vzpomínky, sice smutné, ale tyhle rýmy ti jdou, milá Jituš. :)

18.10.2021 23:35:42 | Isla

Děkuji, má milá kamarádko.

19.10.2021 05:04:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí