Lepený džbánek

Lepený džbánek

Měl jsi žízeň

a já ti dala napít

ze skleněného džbánku

 

Upadl ti a rozbil se

a já ho zvedla a slepila

 

A ty jsi ho znovu upustil...

a znovu...

 

A znovu

nalévám do rozpraskaného džbánku

A znovu se divím

že protéká

 

Že protéká mýma rukama

děravýma jako síta

bezmocnýma a bezcennýma

 

Jak se marně snaží

utvořit pohárek z dlaní,

aby zachránily alespoň trošku...

 

Odtéká jako rozmrzlý potok

a neohlíží se

a neptá se

 

Až vteče do širého moře

a ztratí se v něm, tak jak si přeje

Snad se konečně rozhodnu zapřít

a svoje střípky smést a vysypat

do tříděného skla

kam od začátku patří

Autor Ariella13, 27.03.2022
Přečteno 153x
Tipy 13
Poslední tipující: zdenka, Sonador, Akrij8, Psavec, Nazgulll, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Někdy už nejde rozbité slepit, ale lze vykroužit něco nového, milá Ariello, rád, tě tu opět čtu.

03.04.2022 03:31:50 | Akrij8

Děkuji... Je škoda, že většina mého tvoření se rodí jen z bolesti...

03.04.2022 11:13:03 | Ariella13

Tak je dobře. Smířeně a eko.

27.03.2022 16:49:50 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí