Tohle se asi ani nedá pojmenovat.... Máte-li nápad na název básně -- prosím pište do komentářů...

Tohle se asi ani nedá pojmenovat.... Máte-li nápad na název básně -- prosím pište do komentářů...

Anotace: Narozeninová..! ( s porušením anotace )

 

 

 

 

 

Polykám hořkost rána

 

Přišla další rána

 

To když člověk pije pod obraz

A jeho houževnatost velryby

Střídají ostny

                                                   a nálada pichlavá

Směju se, jsem dikobraz

Co vyzrál nad kosti paryby

 

Jsem dítě v kvádru

A medvědi propadají

Plyšovému sváru

 

 

Kéž by věděli že život je nejlepší

V páru

 

Ach plyš!!

Nenávidím Plyš.

 

Nenávidím Plyš..

 

Pokládá pastičky  a život jim uniká

Přimyká

Mazlivá

Takhle ÍQé myš

 

 

Nechci život v pasti

 

¨

 

Slyš

 

 - jak mi srdce bije

Je to meruňka

Voňavá meduňka

Je to Jabloň

Prvorodička

Zelená se pokaždé

Než shnije

 

Zmije“

 

Plazí se a uštkne

 

Ne!

 

Ne pro radost

Brání se

Nenávidím zmije

Hadi

Ti obzvlášť prolhaní

Nenávidím je

 

A zlost

To je pelyněk

Hořkne

Steskne nad vlastní zlostí

Paryby vymřely

A já mám v krku zapíchlé

Kosti

Kašlu na to

Malé radosti

 

Kašlu

 

Nenávidím kašel

Kéž by zašel

Na věčnost¨

Kuckání

 

 

Vyklubaly se

 

Blázním

 

Nenávidím Jabloně

Jsou nafoukané

Radši bych chtěl být pták

V těle větroně

Vyplazovat do větru jazýčky

Mlsné

Mlsavé

Mlsavě

Ohrané jako staré desky

A žádné stesky

Když dojdeš na rozcestí

Stezky

 

Třesky plesky¨

Já blázním

 

Chtěl bych

 

Na botách tkaničky

A vázat uzlíčky

Abych nezapomněl

Pokaždé když se usměješ

 

Tak barvitě, jako mělo VČERA barvu nebe

Tu která je nezapsána

Do palet malířů

Do jídel a do talířů

Milovat se do poslední koruny

„TĚ“

A  do posledních halířů

 

Do prázdných kapes

Zaprodat se

Oloupat kůži co Tě zmůže

Sváže

Vitráže

 

Než je kamenem prohodíš

 

 

V moment kdy slunce nespalo

Ještě samo nevstalo a hřálo jemně

Hřálo jemně

Jemně

Tak jemně

 

Jemně

 

Jemně

 

Jemně

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Já tomu prostě nerozumím..

Autor Roger, 03.07.2014
Přečteno 1181x
Tipy 9
Poslední tipující: Gabriela Green, jitoush, Aiury, Bakchus, Amonasr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Název bohužel neporadím, ale moc se mi to líbí...

03.07.2014 22:15:01 | Elisa K.

A co třeba proCITnutí?

03.07.2014 20:20:38 | Gabriela Green

pojmenuj to názvem, který nebude mít s obsahem nic společného. to se přece k takovým básním hodí nejvíc.

03.07.2014 18:49:43 | CoT

No,hochu,to vypadá na Párty v Království divočiny!

03.07.2014 18:46:36 | Bakchus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí